Πατάτες

Αν και έχουν περάσει αιώνες από τότε που η πατάτα πρωτοήρθε στα πιάτα του δυτικού κόσμου, παραμένει μία από τις πιο αγαπημένες τροφές για όλους μας και κυρίως για τα παιδιά.

Σήμερα, εξακολουθούμε να χρησιμοποιούμε τις πατάτες και σαν γεύμα αλλά και σαν συνοδευτικό άλλων πιάτων. Πέρα από την αγαπημένη γεύση, οι πατάτες μας προσφέρουν υδατάνθρακες και μεταλλικά άλατα που μας είναι απαραίτητα για μία ισορροπημένη διατροφή.

Η πατάτα είναι ευρύτατα διαδεδομένη και στην χώρα μας και αποτελεί βασικό συστατικό στην κουζίνα κάθε σπιτιού και όχι μόνο. Στην Ελλάδα την έφερε ο Ιωάννης Καποδίστριας τον 19ο αιώνα. Πιθανότατα τον ίδιο αιώνα είτε απο την χωρά μας είτε απο την Ιταλία οι πατάτες φτάσανε και στο νησί της Αφροδίτης, την Κύπρο.

Είναι γνωστό πως η Κύπρος παράγει τις καλύτερες σε ποιότητα και νοστιμιά πατάτες σε όλη την Ευρώπη. Η καταλληλότητά του εδάφους και η ποιότητά του νερού της, της προσδίδουν την μοναδική πλούσια γεύση της! Πιο συγκεκριμένα το κόκκινο χώμα, το εξαιρετικά ευνοϊκό κλίμα, η μεγάλη εμπειρία των 2000 πατατοπαραγωγών, η τεχνογνωσία και φροντίδα και οι συστηματικοί έλεγχοι ειναι ανάμεσα στους πιο σημαντικούς παράγοντες που συμβάλλουν στην γνωστή εξαιρετική ποιότητά των κυπριακών πατατών.

Για αυτόν τον λόγο έχοντας δεσμευτεί απέναντι στους πολυάριθμους πελάτες μας για την συνέχεια και συνέπεια στην ποιότητα των προϊόντων μας, επιλέξαμε να συμπεριλάβουμε στον κατάλογο μας το εξαιρετικό αυτο αγαθό.

Μπορείτε λοιπόν πλέον να παραγγείλετε από εμάς φρέσκιες κυπριακές πατάτες σε κανονικό μέγεθος και μίνι κυπριακές πατάτες.