Μανιτάρια

Μανιτάρια Τρούφα

τρθφα-mushroom

Τα μανιτάρια τρούφα μπορούν να καλλιεργηθούν από το 1808, υπήρξαν επιτυχείς προσπάθειες να καλλιεργηθούν οι τρούφες, γνωστές στα γαλλικά ως trufficulture. Οι επιτυχείς προσπάθειες αντιμετωπίστηκαν με ενθουσιασμό στη νότια Γαλλία, η οποία κατείχε γλυκά ασβεστολιθικά εδάφη και ξηρό ζεστό καιρό που τρούφες χρειάζονται για να μεγαλώσουν.

Στον 20ο αιώνα όμως, με την αυξανόμενη βιομηχανοποίηση της Γαλλίας και της επακόλουθης εγκατάλειψης της υπαίθρου, πολλά από αυτά τα πεδία μανιταριών τρούφας (champs truffiers ή truffières) έμειναν έρημα. Τα μανιτάρια τούφα έγιναν σπάνια.

Επίσης, μεταξύ των δύο παγκοσμίων πολέμων, τα πεδία μανιταριών τρούφας έπαψαν να είναι παραγωγικά. (Ο μέσος όρος του κύκλου ζωής της τρούφας που παράγουν στο δέντρο είναι 30 έτη.) Ως εκ τούτου, μετά το 1945 η παραγωγή της τρούφας έπεσε κατακόρυφα και οι τιμές έχουν αυξηθεί δραματικά. Σήμερα, τα μανιτάρια τρούφα είναι μία σπάνια λιχουδιά που προορίζεται για τους πλούσιους, ή που χρησιμοποιήται σε πολύ ειδικές περιπτώσεις.