Μανιτάρια

Μανιτάρια Enoki

enoki-mushroom

Το μανιτάρι Enoki μεγαλώνει φυσιολογικά στα κολοβώματα του κινεζικού δέντρου Hackberry, που ονομάζεται enoki στα ιαπωνικά, αλλά και σε ορισμένα άλλα δέντρα, όπως για παράδειγμα, μουριές και τα δέντρα λωτός. Υπάρχει μια σημαντική διαφορά στην εμφάνιση μεταξύ των άγριων και των καλλιεργημένων μανιτάριων.

Τα καλλιεργημένα μανιτάρια Enoki δεν εκτίθενται στο φως κάτι που τα οδηγεί σε λευκό χρώμα, ενώ τα άγρια μανιτάρια έχουν συνήθως ένα σκούρο καφέ χρώμα. Τα καλλιεργημένα μανιτάρια καλλιεργούνται σε υψηλό CO2 περιβάλλοντος να και παράγουν πολύ λεπτό στέλεχος, ενώ τα άγρια μανιτάρια παράγουν ένα πολύ μικρότερο.

Η ποικιλία που διατίθεται στα σούπερ μάρκετ είναι πάντα καλλιεργήσιμη σε υπόστρωμα από πριονίδι ή καλαμπόκι στάχυα, καθώς και έναν αριθμό πρόσθετων συστατικών. Στη συνέχεια, τα μανιτάρια προορίζονται για άλλες 30 ημέρες σε ένα ελαφρώς πιο δροσερό, αλλά περισσότερο υγρό περιβάλλον. Τα μανιτάρια που διατίθεται στα σούπερ μάρκετ συχνά παρουσιάζουν ακόμη την εντύπωση της φιάλης γύρω από τη βάση.

Το μανιτάρι Enoki είναι πολύ εύκολο να καλλιεργηθεί, και έχει καλλιεργηθεί στην Ιαπωνία για πάνω από 300 χρόνια, αρχικά σε ξύλο, και αργότερα σε φιάλες. Στη Βόρεια Αμερική, ένα δεύτερο είδος, το Flammulina populicola έχει καλλιεργηθεί και μπορεί να είναι διαθέσιμο σε πακέτα.