Μανιτάρια

Μανιτάρια Shiitake

shiitake-mushroom

Τα φρέσκα και αποξηραμένα μανιτάρια Shiitake έχουν πολλές χρήσεις στην κουζίνα της Ανατολικής Ασίας. Στην κινέζικη κουζίνα, συχνά σωταρισμένα σε χορτοφαγικά πιάτα, στην Ιαπωνία που σερβίρονται σε σούπα miso, καθώς επίσης και ως συστατικό σε πολλά μαγειρευτά και σιγοβρασμένος πιάτα.

Τα μανιτάρια Σιτάκι είναι συχνά ξηραμένα και πωλούνται ως κονσέρβες τροφίμων σε πακέτα. Αυτά πρέπει να ενυδατωθούν με νερό πριν από τη χρήση. Πολλοί άνθρωποι προτιμούν αποξηραμένα shiitake από νωπά, θεωρώντας ότι ο ήλιος και η διαδικασία ξήρανσης αντλεί από το umami γεύση από τα αποξηραμένα μανιτάρια.

Οι μίσχοι των μανιτάριων Shiitake σπάνια χρησιμοποιούνται στις ιαπωνικές και άλλες κουζίνες , κυρίως επειδή οι μίσχοι είναι πιο δύσκολο και χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να μαγειρευτούν από τα μαλακά σαρκώδη καλύμματα. Η υψηλότερη βαθμίδα των shiitake καλούνται donko στα ιαπωνικά.

Σήμερα, τα μανιτάρια shiitake έχουν γίνει δημοφιλείς σε πολλές άλλες χώρες επίσης. Η Ρωσία παράγει και επίσης καταναλώνει μεγάλες ποσότητες από αυτά και το shiitake κάνει σιγά-σιγά το δρόμο του στη Δυτική κουζίνα επίσης. Υπάρχει μια παγκόσμια βιομηχανία shiitake παραγωγής, με τις τοπικές γεωργικές εκμεταλλεύσεις στις περισσότερες δυτικές χώρες εκτός από τις μεγάλης κλίμακας εισαγωγές από την Κίνα, την Ιαπωνία, την Κορέα και αλλού.

Διαθέσημες Συσκευασίες Μανιταριών

Σιτάκι

Τυπ/μένη συσκευασία: 2 Kgr

Sitaki_500