Μανιτάρια

Μανιτάρια Porcini (κατεψυγμένο)

porcini-mushroom

Το μανιτάρι Porcini βραβευθέν ως συστατικό σε διάφορα τρόφιμα είναι ένα μανιτάρι που χαίρει μεγάλης εκτίμησης σε πολλές κουζίνες, και συνήθως παρασκευάζεται και καταναλώνεται στις σούπες, ζυμαρικά ή ριζότο.

Τα μανιτάρι Porcini είναι χαμηλά σε λιπαρά , σε υδατάνθρακες και υψηλά σε πρωτεΐνες, βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ίνες.

Διατίθεται φρέσκο το φθινόπωρο στην Κεντρική, Νότια και Βόρεια Ευρώπη, είναι πιο συχνά αποξηραμένο, συσκευάζεται και διανέμεται σε όλο τον κόσμο. Κρατώντας τη γεύση του μετά την ξήρανση χρησιμοποιείται στη μαγειρική.

Παράγει επίσης μια ποικιλία από οργανικές ενώσεις με ένα ευρύ φάσμα της βιολογικής δραστηριότητας, συμπεριλαμβανομένης της εργοστερόλης, ένα σάκχαρο, αντιιικές ενώσεις και αντιοξειδωτικά τα οποία δίνουν βοήθεια στην αντίσταση του οργανισμού.