Μανιτάρια

Ζουν γύρω μας, μας τρέφουν, μας ξεδιψούν, μας αποικούν, μας θεραπεύουν.

Τα μανιτάρια ανήκουν στους μύκητες. Διαφέρουν τόσο πολύ απο τα βακτήρια, τα φύκη και τα φυτά ώστε να θεωρούνται ένα ξεχωριστό βασίλειο. Παγκοσμίως είναι γνωστά πάνω απο 5000 είδη μανιταριών. Στην Ελλάδα ειναι γνωστά γύρω στα 2200 είδη εκ των οποίων τα 150 ειναι φαγώσιμα.

Τα μανιτάρια θεωρούνται ιδανική τροφή, πέρα απο την εξαιρετική γεύση τους και το μοναδικό άρωμα τους έχουν το πλεονέκτημα να ειναι απαλλαγμένα απο χημικά λιπάσματα, ορμόνες και φυτοφάρμακα. Επιπλέον ειναι πλούσια σε πρωτεΐνες έχουν λίγες θερμίδες και ειναι φτωχά σε υδατάνθρακες και λίπη.

Σε κάθε περίπτωση το μανιτάρι αποτελεί μια εξαιρετική γαστρονομική επιλογή.

Προμηθευτείτε μανιτάρια τις επιλογής σας απο  τις επιλογές που σας προσφερουμε για να καλύψετε τις ανάγκες σας. Αναλυτικότερα:

Μανιτάρια Champignon (Agaricus)

Champignon (Agaricus)

Το μανιτάρι Champignon (Agaricus) έχει θαυματουργές θεραπευτικές ιδιότητες σε ένα ευρύ φάσμα διαταραχών, στο ανοσοποιητικό σύστημα, στο καρδιαγγειακό σύστημα, στην πέψη, τη διαχείριση βάρους, διαβήτη, οξεία και χρόνια αλλεργίες, καταρράκτη, προβλήματα ακοής, το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης, διάρροια, δυσκοιλιότητα , καθώς και διαταραχές του ήπατος.

Περισσότερα

 

Μανιτάρια Pleurotus

Plevrotus

Το μανιτάρι Pleurotus (επίσης γνωστός ως βασιλιάς τρομπέτα, μανιτάρι κέρατο) είναι ένα μανιτάρι εγγενής στις μεσογειακές περιοχές της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και Βόρειας Αφρικής, αλλά καλλιεργούνται και σε περιοχές της Ασίας. Στην κινεζική, καλείται Xing bao Gu. Στα ιαπωνικά, καλείται eringi.

Περισσότερα

 

Μανιτάρια Portobello

Portobello-mushroom

Το μανιτάρι Portobello είναι ένα μανιτάρι από την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική. Ονομαζόμενο ώς Agaricus bisporus καλλιεργείται σε περισσότερες από 70 χώρες και είναι ένα από τα πιο συχνά και ευρείας καταναλώσεως μανιτάρια στον κόσμο.

Περισσότερα

 

Μανιτάρια Porcini (κατεψυγμένο)

porcini-mushroom

Το μανιτάρι Porcini βραβευθέν ως συστατικό σε διάφορα τρόφιμα είναι ένα μανιτάρι που χαίρει μεγάλης εκτίμησης σε πολλές κουζίνες, και συνήθως παρασκευάζεται και καταναλώνεται στις σούπες, ζυμαρικά ή ριζότο.

Περισσότερα

 

Μανιτάρια Shiitake

shiitake-mushroom

Τα φρέσκα και αποξηραμένα μανιτάρια Shiitake έχουν πολλές χρήσεις στην κουζίνα της Ανατολικής Ασίας. Στην κινέζικη κουζίνα, συχνά σωταρισμένα σε χορτοφαγικά πιάτα, στην Ιαπωνία που σερβίρονται σε σούπα miso, καθώς επίσης και ως συστατικό σε πολλά μαγειρευτά και σιγοβρασμένος πιάτα.

Περισσότερα

 

Μανιτάρια Enoki

enoki-mushroom

Το μανιτάρι Enoki μεγαλώνει φυσιολογικά στα κολοβώματα του κινεζικού δέντρου Hackberry, που ονομάζεται enoki στα ιαπωνικά, αλλά και σε ορισμένα άλλα δέντρα, όπως για παράδειγμα, μουριές και τα δέντρα λωτός. Υπάρχει μια σημαντική διαφορά στην εμφάνιση μεταξύ των άγριων και των καλλιεργημένων μανιτάριων.

Περισσότερα

 

Μανιτάρια Τρούφα

τρθφα-mushroom

Τα μανιτάρια τρούφα μπορούν να καλλιεργηθούν από το 1808, υπήρξαν επιτυχείς προσπάθειες να καλλιεργηθούν οι τρούφες, γνωστές στα γαλλικά ως trufficulture. Οι επιτυχείς προσπάθειες αντιμετωπίστηκαν με ενθουσιασμό στη νότια Γαλλία, η οποία κατείχε γλυκά ασβεστολιθικά εδάφη και ξηρό ζεστό καιρό που τρούφες χρειάζονται για να μεγαλώσουν.

Περισσότερα